Olej z uczepu trójlistkowego 100ml

17,50 

Olej z uczepu trójlistkowego – Esencja natury dla piękna skóry

Naturalny olej do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii.

Lekki olej o subtelnym ziołowym zapachu.

10 w magazynie

Opis

Uczep trójlistkowy to roślina o unikatowych właściwościach łagodzących schorzenia skóry.

Uczep trójlistkowy jest naturalnym środkiem kosmetycznym do pielęgnacji skóry wrażliwej skłonnej do alergii. W dawnych czasach uczep używano głównie ze względu na niemowlęta i dzieci. W celu łagodzenia podrażnień, odparzeń i uczuleń do kąpieli dodawano wywar z uczepu.

Surowcem zielarskim są górne części pędów uczepu trójlistkowego. Zawiera flawonoidy, olejek eteryczny, garbniki, składniki mineralne, kwasy organiczne, witaminę C, karoten. Olejek skutecznie pomaga zniwelować podrażnienia, odparzenia, potówki i ciemieniuchę u niemowląt. Na Wschodzie dodawano ziele uczepu do kąpieli, by skóra dziecka była piękna i zdrowa. Szeroko stosowany w medycynie ludowej jako roślina łagodząca schorzenia skórne.

Wskazania:

• łuszczyca
• alergia
• trądzik
• stany zapalne
• podrażnienia
• swędzenie
• egzema
• poparzenia słoneczne
• ukąszenia owadów
Olej zalecany do demakijażu oraz masażu twarzy i ciała.

Sposób użycia:
Codzienna pielęgnacja twarzy i ciała
Nanieś niewielką ilość oleju i delikatnie wmasuj.

Pielęgnacja skóry przy swędzeniu i podrażnieniach
Wacikiem nasączonym olejem 2-3 razy dziennie smaruj swędzące i podrażnione miejsca.

Pielęgnacja skóry głowy
Niewielką ilość oleju wmasuj w skórę głowy i wetrzyj we włosy. Zabieg wykonuj 2-3 razy w tygodniu na 20-30 minut przed myciem.

Demakijaż
Na wacik zwilżony ciepłą wodą nanieś 2-3 krople oleju i delikatnie oczyść rzęsy, powieki i twarz.
Masaż twarzy i ciała
Delikatnie wmasuj olej w wybrane partie ciała.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z uczepu trójlistkowego 100ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *