Olej lawendowy 30ml

18,00 

Olej lawendowy ma szerokie zastosowanie i można stosować go bezpośrednio na skórę, bez konieczności rozcieńczenia.

Brak w magazynie

Opis

Olejek lawendowy pozyskiwany jest ze świeżych kwiatów lawendy wąskolistnej zwanej inaczej lawendą lekarską.  Pochodzenie lawendy to  rejony Morza Śródziemnego i uprawiana jest w wielu krajach, również w Polsce.

Olej lawendowy używany w lecznictwie naturalnym  do wcierania w bólach mięśniowych, stawowych, a także na miejsca stłuczone.

Używany w inhalacji  przy nieżycie nosa, zapaleniu krtani i płuc. Jest bardzo popularnym dodatkiem do kosmetyków – pomaga uporać się z trądzikiem, wygładza skórę i obniża produkcję sebum.

Stosowanie

Paznokcie – jest świetnym remedium na łamliwe, rozdwajające się paznokcie. Wystarczy do podgrzanej oliwy z oliwek dodać 6-8 kropli olejku lawendowego i w roztworze moczyć paznokcie 2 razy dziennie przez około 10 minut.

Masaż – używany do masażu, po zmieszaniu z olejem bazowym, poprawi krążenie i przemianę materii, wzmocni odporność i rozładuje napięcie mięśni.

Aromaterapia.

Uwagi

Olej lawendowy powinien być przechowywany w oryginalnych ciemnych buteleczkach. Należy go przechowywać w miejscu ciemny i chłodnym, w temperaturze od 7°C do 25°C. Olej należy chronić przed wysokimi temperaturami, stałym dostępem powietrza i światła.

Może spodoba się również…